Jongeren

Jongeren zijn financieel kwetsbaar. Niet iedere jongere heeft van huis uit meegekregen hoe je verstandig omgaat met geld. En als ze 18 worden komen er financiële verantwoordelijkheden op hen af. Het praten over geldzorgen is een enorm taboe onder jongeren. We zetten daarom met onze activiteiten in op preventie om financiële zorgen op jonge leeftijd te voorkomen.

Energiearmoede

De energierekening is nog steeds het onderwerk van gesprek. Helemaal nu de koudere periode er aan komt. Nooit werd er zo openlijk over rekeningen en geld gesproken. Niet alleen de lage inkomens hebben het zwaar ook de huishoudens die eerder nooit krap zaten hebben er mee te maken. Daarom hebben we dit thema hoog op de agenda staan.

Geldzorgen van de werkvloer

Werkende armen. In Nederland? Jazeker. 60% van de mensen met schulden heeft een baan. Het taboe onder deze doelgroep is groot. We hebben deze mensen niet in beeld. En we bereiken ze lastig. De werkgever is voor ons daarom een belangrijke vindplaats. Zij zijn zich vaak niet bewust dat het speelt binnen hun bedrijf. Maar niets is minder waar. 62% van de werkgevers heeft te maken met werknemers met schulden. Dit kost de werkgever minstens ongeveer 13.000 euro per jaar. Jaren van stress heeft de werknemer er al opzitten. Voor zowel de werknemer als de werkgever is het van belang dat de werknemer zo snel mogelijk geholpen wordt bij zijn/haar geldzorgen.

Taboe doorbreken

Praten over geld. Ieh, dat is eng. Het is dé reden waarom we De Rondkomers hebben opgericht. Door het taboe te doorbreken hopen we dat je eerder aan de bel zal trekken. We proberen het praten daarom wat makkelijker te maken.