Een bakkie bij De Rondkomers

In de meivakantie stonden wij weer op de Doetinchemse warenmarkt voor een bakkie bij De Rondkomers. Bij onze baristakar hebben wij met bezoekers gesproken over geld(zorgen).
Taboe doorbreken

Geldzorgen van de werkvloer bij De Verbinders

Eind april waren wij aanwezig bij een bijeenkomst van De Verbinders; een netwerk van HR-professionals in de Achterhoek en omstreken. Op hen verzoek hebben wij met zo'n 30 professionals gesproken over geldzorgen op de werkvloer om het bewustzijn hierover bij HR-professionals te vergroten.
Taboe doorbreken
Werkvloer

Praat makkelijker met elkaar over poen

Over poen praten doen we niet graag. Dat vinden we vaak ongemakkelijk. De Rondkomers heeft daarom een kaartenset ontwikkeld met 100 vragen. Met deze vragen helpen we je een handje om met elkaar in gesprek te gaan.
Taboe doorbreken

Al bijna 1000 leerlingen nemen in schooljaar 2023/2024 deel aan lesprogramma ‘Grip op Geld’

Al bijna 1000 leerlingen hebben in het huidige schooljaar deelgenomen aan het lesprogramma ‘Grip op Geld’. Onder andere leerlingen vanuit het Prakticon, Houtkamp College en Graafschap College maakten kennis met thema’s als 18-jaar worden, zelfstandig wonen en budgetteren.
Jongeren
Taboe doorbreken

Ruim 200 studenten checken hun financiën in de week van het geld

Op dinsdag 12 maart, woensdag 13 maart en donderdag 14 maart zijn De Rondkomers, in de kader van het week van het geld, aanwezig geweest bij diverse locaties van het Graafschap College.
Jongeren
Taboe doorbreken

Week van het geld - Hoe ben jij je geld de baas?

Leren omgaan met geld kun je al op jonge leeftijd leren. Belangrijk want van jongs af aan krijg je met flink wat financiële verleidingen te maken. In de week van het geld, van 11 t/m 15 maart 2024, gaan we daarom actief met jongeren in gesprek over hoe zij grip kunnen krijgen op hun geld.
Jongeren
Taboe doorbreken
Laad meer