Wie zijn De Rondkomers?

De Rondkomers is samenwerkingsverband van onder andere Buurtplein en de gemeente Doetinchem. Wanneer je om ons hulp vraagt, dan word je geholpen door een medewerker van Buurtplein of het Bureau voor financiële ondersteuning (Bvfo).

Met wie heb je dan te maken?

Of een medewerker van Buurtplein of Bvfo jou helpt, hangt af van een aantal zaken. Bijvoorbeeld of er al problematische schulden zijn. Of dat er ook nog zaken spelen op andere leefgebieden zoals werk of gezin.

Buurtplein

De buurtcoach is het aanspreekpunt voor iedereen die een steuntje in de rug kan gebruiken. Bij Buurtplein werken verschillende professionals. De buurtcoach luistert, gaat naast je staan, denkt mee en helpt je vooruit zodat jij je weer sterker voelt en kunt meedoen in de samenleving. De sociaal raadslieden geven advies over wet- en regelgeving. En er zijn financieel vrijwilligers beschikbaar. Iedere dag is er ergens in de gemeente Doetinchem een inloop waar een buurtcoach, sociaal raadsman en het Formuliercafé aanwezig zijn. Je kunt hier zonder afspraak naartoe en de hulp is gratis.

Bureau voor financiële ondersteuning (Bvfo)

Wil je werken aan jouw geldzorgen? Dan kom je in aanmerking voor schulddienstverlening bij het Bureau voor financiële ondersteuning van de gemeente Doetinchem. Wel moet je 18 jaar of ouder zijn en een inwoner van de gemeente Doetinchem. Bij schulddienstverlening kun je denken aan budgetcoaching, verschillende vormen van inkomensbeheer en het treffen van betalingsregelingen.