Verhaal

De Rondkomers. Samen sterk tegen geldzorgen.

Heeft een familielid, vriend, collega of buurman moeite om de touwtjes aan elkaar te knopen of heb je het idee dat hij of zij in financiële problemen verkeert? Het kan lastig zijn om hierover te praten, maar het is belangrijk om tijdig actie te ondernemen voordat de problemen zich opstapelen.

Jij bent van grote waarde

Jij kunt helpen door jouw naaste te stimuleren om hulp van De Rondkomers te vragen. Als jij denkt dat jouw familielid, vriend, collega of buurman financiële problemen heeft, laat ze dan weten dat ze er niet alleen voor staan en dat er in de directe omgeving hulp beschikbaar is. Moedig hem of haar aan om naar de website van De Rondkomers te gaan en te kijken wat de mogelijkheden voor hulp zijn. Samen kunnen we stappen zetten naar een financieel zorgelozer leven.

Doe het samen met Doetinchemmers

De Rondkomers is dé Doetinchemse aanpak om inwoners te ondersteunen bij financiële zorgen. Het initiatief wordt ondersteund door een breed samenwerkingsverband van organisaties in de Gemeente Doetinchem, waaronder Buurtplein, Gemeente Doetinchem, Platform Armoedebestrijding Doetinchem, Laborijn, UWV, Betaald Voetbal De Graafschap, het Graafschap College, Sité Woondiensten en Stichting Stadskamer.

Samen sterk tegen geldzorgen.

Door deze samenwerking kan De Rondkomers een uitgebreid pakket aan hulp en ondersteuning bieden aan mensen die moeite hebben om rond te komen of die schulden hebben waar ze niet vanaf komen. Van budgetcoaching en schuldhulpverlening tot het vinden van werk en het aanvragen van toeslagen: De Rondkomers heeft de kennis en ervaring in huis om jouw naaste weer op weg te helpen.

Gun je naaste grip

Dus als jouw naaste worstelt met financiële problemen, moedig hem of haar dan aan om contact op te nemen met De Rondkomers. Samen kunnen we ervoor zorgen dat jouw naaste de juiste ondersteuning krijgt en weer grip krijgt op zijn of haar financiële situatie. Zo komt Gemeente Doetinchem rond.